Skip to content

Arizanovic gradnja

Home Kamini-Ognjišta Tradicionalni kamini
Tradicionalni kamini
Tradicionalni kamini PDF Štampa El. pošta
    Image folder specified does not exist!
  •  

 

Najstariji načinzagrevanja bila je otvorena vatra na sredini ogradjenog stambenog prostora, koji je zbog toga bila stalno ispunjena dimom. Tako je dim trebalo izvesti iz prostorije , pa je vatra ogradjena sa tri strane , a iznad tako ogradjenog ognjišta ostavljan je otvor u krovu , da bi kasnije dodali dimnjake i trajno resili problem dima u prostoriji. Tako su nastali danasnji otvoreni kamini.

Tokom vekova kamini su se usavršavali, njihov spoljasnji oblik, izgled i materijali od kojih su se proizvode se i dan danas menja. Firma ARIZANOVIC GRADNJA je ostala pri izradi Tradicionalnih kamina koji se izradjuju od prirodnih materijala (kamena i opeke).

 

 

 

OSNOVNI SASTAVNI DELOVI KAMINA SU :

1- Ložiste , koje se gradi od materijala koji ne goe

2- Bočni zidovi koji se grade od kame ili opeke

3- Ispust iznada lozista , koji u zidu ili ispred njega , koji nosi hvatač dima za odvodjenje deima u dimanjak .

4- Dimnjak , koji je najvažniji sastavni deo jer od njega zavisi dobro funkcionisanje kamina.

Tradicionalni kamin izradjen od prirodnih materijal sa lozistem dim 100x70cm sa zidovima sa strane koji zatvaraju otvor za lozenje visine 70 cm dovoljan je da zagjeje prostoriju 40-50 m2 sa visinom od 3,50m  (150-180m3) do +20° C pri spoljnoj temperaturi od -20°C. Naravno uz grejnu moc kamina, ni jedno "sredstvo za zagrevanje" ne moze zameniti osecaj udobnosti i toplotu koju pruza veseli plamen i pucketanje drveta u otvorenom ognjištu.

Idi u Galeriju

Poslednje ažurirano utorak, 17 mart 2015 12:17
 


Anketa

Koji tip dimnjaka koristite?
 

Ko je na vezi?

Imamo 6 gostiju na mreži

Linkovi